Autor: | neznámý |
Datum přidání | 13.06.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Cizrna Horeca
Luštěnina cizrna
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Paprika sladká mletá Vitana
Paprika sladká mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 15,52 g | 51,41 g | 5,93 g | 1 329,07 kJ (317 kcal) |
celkově | 93,11 g | 308,48 g | 35,59 g | 7 974,40 kJ (1905 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na másle orestujeme cibuli s jarní cibulkou. Stáhneme z ohně a přisypeme sladkou papriku, mícháme tak dlouho dokud nám nepustí barvu. Dále přidáme kečup, přes noc namočenou a propranou cizrnu. Zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Mezitím si v robotu nasekáme ovesné vločky na co nejmenší kousky spíše na konzistenci mouky, která nám poslouží k zahuštění. Ovesnou mouku nasypeme po malých částech do hrnce za stálého míchání. Zároveň vlijeme do hrníčku rozmíchané kuzu s trochou vody. Přidáme kousky cherry rajčátek. Dochutíme třtinovým cukrem a solí a společně už jenom krátce povaříme. Podáváme s těstovinami.
Přidala jsem žampióny, protože jsem je už musela zpracovat a cherry jsem bohužel doma neměla i tak to byl velice dobrý oběd.
Přidat komentář