Autor: | neznámý |
Datum přidání | 31.12.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Cizrna Horeca
Luštěnina cizrna
Kečup sladký
Zpracovaná zelenina. Protlaky rajčatové. Sterilováno.
Concentrato di Pomodoro
Rajčatová pasta. Sterilováno
Rajčatový protlak albert Quality
Rajčatový protlak zahuštěný. Pasterováno. Na 100 g protlaku bylo…
Paprika sladká mletá Vitana
Paprika sladká mletá
Jíška světlá
zápraška
Tomato Ketchup
Kečup - rajčatový protlak ochucený. Pasterovaný výrobek. Na 100 g…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 13,15 g | 42,96 g | 5,72 g | 1 144,47 kJ (273 kcal) |
celkově | 52,60 g | 171,85 g | 22,88 g | 4 577,86 kJ (1093 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na másle necháme zesklovatět cibulku, přidáme koření oregano a sladkou papriku, zalijeme vývarem, nasypeme cizrnu a vaříme do měkka, přidáme kečup, ochutíme česnekem, majoránkou a solí. Podle potřeby zahustíme jíškou a ještě chvíli povaříme. Podáváme s bramborovými knedlíky ze špaldových otrub (viz recept přílohy).
Do guláše můžeme přidat rozmixovaná oloupaná rajčata.
Vznikla mi z toho spíš taková rajčatová omáčka na těstoviny, ale bylo to dobré. Doma to sklidilo pozitivní ohlasy, takže určitě ještě někdy zopakuju :)
Uvařila jsem si cizrnový guláš dle receptu, bylo to vynikající.
Zkuste si ho uvařit z naklíčené cizrny. Chuť je malinko jiná, podle toho jak velké klíčky máte. Rychleji se cizrna uvaří a má podstatně větší přínos pro naše tělo . Janina
Luxusní, jen dlouhá doba vaření cizrny
Frodik: A nechal jste ji namočit? Dávám vždycky den předem a pak stačí vařit jenom chvilinku...
Jo, namočil....ale byla to premiéra, možná byla už uvařena dřív a já to nevěděl...
Dnes jsem dělala a nedopadlo špatně, dáme si i k večeři, jako přílohu jsem udělala špaldové knedlíky :-)
Přidat komentář