Autor: | neznámý |
Datum přidání | 26.10.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Gemüse Bouillon Zeleninový vývar
Zeleninový vývar, bez přídavku droždí, s 10,7% zeleniny
Mungo fazole propereme a namočíme přes noc. Můžeme je namáčet i dva dny, je ale nutné měnit alespoň po 12 hodinách vodu. Na drobno pokrájenou cibulku necháme ve středně velkém hrnci na olivovém oleji zesklovatět. Přisypeme na malé kousky pokrájenou papriku a společně pár minut restujeme. Dále přidáme mungo fazolky, směs bylinek, kari koření a zeleninový bujón. Zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou do změknutí. Mezitím si připravíme záklechtku a to tak, že si v hrníčku důkladně rozmícháme rýžovou mouku s vodou, kterou vlijeme do hrnce k mungo fazolkám zhruba 5 minut před jejich změknutím. Osolíme a za častého míchání dovaříme. Je-li potřeba ještě rozředíme vodou. Na závěr ještě dochutíme shoyu omáčkou, necháme povařit ještě dvě minuty a můžeme podávat.
Jako příloha se ideálně hodí rýže.
Hledala jsem inspiraci,jak zpracovat mungo.Tento recept mě zaujal a vyzkoušela jsem ho.Nezklamal,ba naopak, ;) Opravdu všem doporučuji.
Zkusila jsem tento recept a moc mile překvapil, chutnal moc dobře a doporučuji zkusit.
Přidat komentář