Autor: | neznámý |
Datum přidání | 05.11.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Čočka červená půlená
Loupaná
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 21,43 g | 57,39 g | 6,29 g | 1 466,33 kJ (350 kcal) |
celkově | 64,30 g | 172,18 g | 18,87 g | 4 399,00 kJ (1051 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Mezitím, co se nám bude dělat cibulka na olivovém oleji, si připravíme zeleninu. Omytou zeleninu pokrájíme na malé kousky, očištěné žampióny na plátky a tempeh, který nasekáme na drobounké kousky. Jestliže má cibulka krásně zlatavou barvu, můžeme nasypat všechnu zeleninu a propranou čočku. Zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou téměř do rozvaření. Občas promícháme a je-li potřeba, doléváme vodu. Po 10 minutách vmícháme tempeh a sušené bylinky. Ke konci vaření mírně osolíme. Podáváme s bramborovou kaší.
Do bramborové kaše můžeme vmíchat i lněná nebo slunečnicová semínka.
Včera uvařeno a moc jsme si pochutnali. Žádná složitost, jen naházet do hrnce a pak už jen přijít s talířem. Jen tu kaši jsme neměli, s bramborem také výborné. Červená čočka dodá pokrmu chuť, mám jí ráda.
Dělala jsem dnes na oběd a opravdu moc dobré! Takové recepty jsou nejlepší. Všechno se nakrájí, vhodí do jedné pánve a pak už jen čekáme na výsledek :))
Přidat komentář