Autor: | jitkarezacova@ |
Datum přidání | 02.08.2012 |
Druh receptu | Příloha |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 10 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Vegetol gold
Rostlinný jedlý olej jednodruhový
Slunečnicový olej
Rostlinný jedlý olej. Jednodruhový, slunečnicový.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,02 g | 12,16 g | 3,55 g | 388,21 kJ (93 kcal) |
celkově | 20,06 g | 48,64 g | 14,19 g | 1 552,85 kJ (371 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Cuketu oloupeme, pokud je mladá do 20 cm, byla by to naopak škoda a slupku ponecháme. U starší cukety vydlabeme jádřince. Nahrubo nastrouháme. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme cuketu - pokud pustí málo vody, lehce podlejeme (1 dcl vody). Poté přidáme na jemno nastrouhanou bramboru, která nám zelí krásně a zdravě zahustí. Přisypeme kmín, sůl a cukr. Dusíme cca 10 minut. Cuketa se dělá rychle, hlídáme, aby nám nevznikla kaše, ale bylo to ještě zelí. Když je hotovo, dochutíme octem a můžeme podávat. Hodí se k veškerému pečenému masu i třeba jen k domácím bramborovým šiškám, polité cibulkou. Zkrátka jako klasické zelí.
Co dělat s každoročně velikou úrodou cuket? Zkuste cuketové zelí. Je zdravé a výborné.
Komu by scházel správný šmrnc, přidá si osmaženou slaninku. Chuť je možné vylepšit hrstí čerstvě nasekaného kopru, který přidáme na začátku dušení.
jednoduché, zdravé, skvělé
Super!!!
Cuketové zelí jsem udělala minulý týden a muž ani nepoznal, že je to opravdu cuketa. Kopr jsem nepřidávala, ale myslím podle sebe, že by bylo hodně aromatické.
zdravá mňamka... podávala sem s bramborovým knedlíkem
Ve čtvrtek mi přijede cuketa :), tak to hned vyzkouším. Vypadá to moc dobře.
Přidat komentář