Autor: | neznámý |
Datum přidání | 27.10.2011 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 15 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Datle bez jader
Datle sušené
Pohankové lupínky
Extrudovaný výrobek
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 2,64 g | 18,91 g | 6,53 g | 565,59 kJ (135 kcal) |
celkově | 39,60 g | 283,70 g | 98,02 g | 8 483,84 kJ (2026 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejprve si v kastrůlku rozpustíme máslo, kterým přelijeme pohankové vločky a necháme chvíli odležet. Mezitím si datle pokrájíme na drobno a vejce promícháme s medem do rozpuštění, poté přidáme vanilkový cukr a prášek do pečiva. Smícháme s pohankovými vločkami s máslem, přidáme datle a důkladně promícháme. Na plech vyskládáme vedle sebe hrudky a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 20 minut.
Přidat komentář