Autor: | eoon@ |
Datum přidání | 23.12.2013 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 10 min |
Počet porcí: | 15 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Zasněžené mandle Bio
Neloupané mandle marinované v luxusní ovocné marinádě ochucené…
Skořicový cukr
Cukr bílý krupice s přísadou skořice.
Mandorle Italiane
Přírodní oloupané mandle, bezlepkové, bio.
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,51 g | 21,88 g | 12,44 g | 930,09 kJ (222 kcal) |
celkově | 82,62 g | 328,27 g | 186,54 g | 13 951,28 kJ (3332 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Z uvedených surovin uhněteme pěkné těsto. Pro dvoubarevnou variantu dáme do 1/2 várky kakao. Těsto dáme odpočívat do ledničky alespoň 2 hodinky, ideálně však do rána. Poté těsto rozválíme na pomoučněném vále a vytvoříme takové hadíky, aby byly stejně dlouhé. Ty spojíme, propleteme a zavineme ve věnečky (preclíčky). Udělat můžeme ale naprosto jakékoliv tvary - s těstem se velmi dobře pracuje. Věnečky poté poskládáme na pečící papír a troubu rozpálíme asi na 180 - 190°C. Pečeme přibližně 10 minut, během pečení hlídáme. Hotové je potřeme rozšlehaným vajíčkem a ihned obalíme v třtinovém cukru smíchaném se skořicovým.
Přidat komentář