Autor: | eoon@ |
Datum přidání | 18.10.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sedlčanský hermelín původní český
Zrající sýr s bílou plísní na povrchu
Sedlčanský Hermelín babiččiny bylinky
Zrající sýr s bílou plísní na povrchu s bylinkami
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Moravský bochník plátky
Přírodní tvrdý sýr
baleno v ochranné atmosféře
Nejdřív si oškrábu brambory a uvařím klasicky v osolené vodě s kmínem. Mezitím si připravím sýry, můžete i zkombinovat více druhů podle vaší chuti, které pořádně obalím ve směsi z nadrcených vlašských, případně jiných ořechů. Když mám hotové brambory, pokapu vyložím je do nějaké máslem vymazané zapekací formy nebo pekáčku, na to navrstvím obalené sýry, pokladu lehce plátky másla a navrch posypu ještě zbytkem drcených ořechů a trochou strouhaného sýra. Celé dám do vyhřáté trouby na asi 180°C a až začnou ořechy zlátnout a tvořit krustičku a sýr se začne lehce roztékat, vypnu troubu a nechám dojít. Ihned podáváme.
Zkoušela jsem ještě takto zapečené se smetanou a výsledek nebyl špatný.
Přidat komentář