Autor: | eoon@ |
Datum přidání | 21.10.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Adžika Avokádo
Kořenící přípravek sypký
Síla květů
Směs květů a koření s cukrem bio
Concentrato di Pomodoro
Rajčatová pasta. Sterilováno
Rajčatový protlak albert Quality
Rajčatový protlak zahuštěný. Pasterováno. Na 100 g protlaku bylo…
Vepřová šunka pro děti nejvyšší jakosti
Masný výrobek tepelně opracovaný. Šunka nejvyšší kvality.
Moravské maso
Masný výrobek tepelně opracovaný
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 21,53 g | 43,86 g | 14,47 g | 1 642,13 kJ (392 kcal) |
celkově | 129,20 g | 263,18 g | 86,79 g | 9 852,76 kJ (2353 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Jako první si omyjeme zelí a uvaříme ho doměkka v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Potom si cibuli nasekáme najemno, česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli a česnek si zpěníme na rozpálené pánvi, přidáme uvařenou pohanku, tempeh, lehce osolíme a dochutíme kořením. Chvíli dusíme do měkka. Mezitím si zelí rozebereme na listy a na každý list pak poklademe kvalitní šunku, naplníme pohankovou směsí a smotáme do závitku, aby nám nikde nic nevypadlo. Hotové vložíme do olejem vymazané zapékací misky těsně vedle sebe, aby se zelné závitky nerozpadly. Nakonec je přelijeme směsí z rajského protlaku, několik oloupaných pařených a nasekaných rajčat. Takto pečeme zhruba na 200 °C asi 20-25 minut. Můžeme dozdobit petrželkou a podáváme s vařenými bramborami.
Přidat komentář