Autor: | eoon@ |
Datum přidání | 23.12.2013 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 15 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Mouka žitná chlebová
Mlýnský obilný výrobek
Zasněžené mandle Bio
Neloupané mandle marinované v luxusní ovocné marinádě ochucené…
Milkin Čerstvé mléko plnotučné
Čerstvé mléko plnotučné, vysoce pasterované. Obsah tuku 3,5%.
Mandorle Italiane
Přírodní oloupané mandle, bezlepkové, bio.
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 7,10 g | 54,69 g | 22,61 g | 1 852,20 kJ (442 kcal) |
celkově | 71,03 g | 546,89 g | 226,08 g | 18 522,04 kJ (4424 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Z trochy vlažného (ale ne horkého) mléka, 2 lžic cukru a rozdrobeného droždí uděláme klasický kvásek. Mezitím si namočíme do rumu rozinky a v míse utřeme změklé máslo, cukr a žloutky. Potom přidáme citrónovou kůru, rozinky, sůl, nasekané mandle, cukr + vanilkový, zbytek mléka (zase vlažné) a kvásek. Vše pečlivě promícháme a přidáme obě smíchané (a nejlépe prosáté) mouky. Vypracujeme těsto, lehce jej poprášíme špaldovou moukou a necháme alespoň hodinu kynout na teplém místě. Těsto si pak dáme na pomoučený vál a případně, pokud se těsto ještě trochu lepí, přidáme mouku. Těsto si rozdělíme na menší části, jakoby na válečky a postupně upleteme vánočku, jak nám vyhovuje. Vánočku pak potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme nasekanými mandličkami a rozinkami a dáme péct asi na 190°C přibližně 15-20 minut. Potom teplotu snížíme a dopékáme cca další půl hodinku.
Přidat komentář