Autor: | eoon@ |
Datum přidání | 29.10.2011 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 10,97 g | 117,18 g | 3,96 g | 2 327,92 kJ (556 kcal) |
celkově | 109,68 g | 1 171,82 g | 39,65 g | 23 279,18 kJ (5560 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdřív cukr, olej a vejce vymícháme dohromady nejlépe ručním šlehačem, aby se nám netvořily žádné hrudky. Pak přidáme mouku, prášek do perníku, prášek do pečiva, čokoládový nebo i karamelový pudink a kakao, lehce vše promícháme vařečkou a přiléváme postupně vlažné mléko. Nakonec vše pořádně promícháme a vylejeme na plech vymazaný a vysypaný moukou. Pečeme v troubě na 200°C asi 20-30 minut. Hotový perník vyndáme a můžeme polít čokoládovou polevou, posypat kokosem, oříšky,...Nebo jen servírovat s ovocnou marmeládou.
Zkusila jsem, ale nějak moc nadýchaný není...nějak moc mouky mi přijde. Tak nevím...Chuťově dobrý, ale je těžký, ani né moc vláčný. A to už jsem dělala spousty receptů na perník a vždy se povedly.
Přidat komentář