Autor: | eoon@ |
Datum přidání | 23.12.2013 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
5 min |
Doba vaření: | 10 min |
Počet porcí: | 20 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Nad vodní párou jsem si rozpustila tabulky nalámané čokolády, přidala jsem trošku másla, med a mléko a nechala vše rozpustit a spojit, v případě potřeby jsem dolila mlékem, aby to nebylo moc husté, ale spíše tekutější. Směs jsem pak (když byla rozpuštěná) přelila do kastrůlku, kde jsem jí přivedla trochu k varu (ne aby to bublalo úplně, spíše jen náznak varu;)) a přidala jsem želatinu agar, promíchala a nechala chvíli provařit. Do připravených formiček na čokoládu jsem pak směs nalila - a nepekla! :-) Dala jsem jí do chladu (balkon, lednice...) ztuhnout a nakonec vyklopila z formiček. Cukroví, ač nevšední bylo moc dobré a nebylo v něm zdaleka tolik tuku/másla jako v klasické čokoládě.
Napadlo mě vyzkoušet trochu jinou verzi domácí čokolády, kde nebude tolik tuku :)
Skvělé je i posypat je namletými oříšky (kokosem) nebo sušeným ovocem a dát zatuhnout.
Přidat komentář