Autor: | eoon@ |
Datum přidání | 29.10.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Skořicový cukr
Cukr bílý krupice s přísadou skořice.
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Nejdříve si rohlíky nakrájíme na kolečka a zalijeme mlékem. Také si dáme mezitím namočit rozinky do rumu, aby nabobtnaly, pak si jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Vanilkové pudingy uvaříme podle návodu a mezitím si zapékací mísu vymažeme kvalitním máslem a vysypeme kokosem. Do ní začínáme klást jednotlivé vrstvy, nejdříve na dno kolečka rohlíků, na ně rozprostřeme polovinu nastrouhaných jablek a rozinky namočené ve vodě, ty posypeme skořicovým cukrem (+ krupicovým hnědým cukrem), pak přelijeme polovinou pudinku. Postup opakujeme a na vše nakonec naskládáme jednu vrstvu rohlíků, která musí být nahoře. Pomažeme vršek rozšlehaným vejcem a poklademe plátky másla aby se nepřipíkal a dáme do trouby zapéct asi na 180 stupňů cca 25-30 minut.
Výborné i s vlašskými oříšky a místo kravského mléka se hodí i mléko rýžové.
Přidat komentář