Autor: | eoon@ |
Datum přidání | 21.10.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Cizrna Horeca
Luštěnina cizrna
Rýže natural
Rýže dlouhozrnná natural
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Arax Rýže basmati
Rýže basmati
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Rýži a cizrnu si předem uvařím a nechám vychladnout, lépe se tvarují kuličky a drží pohromadě. Pokrájím si na malé kousky sušené švestky, zaliji vodou a povařím. Do misky dám uvařenou a vychladlou cizrnu s rýži, vejce a přidám švestky včetně vody. Osolíme a ochutíme kořením podle chuti, dále přidám strouhanku (uvidíte sami podle konzistence) a zahustím. Důkladně promačkám na jemnou hmotu.Potom si navlhčenýma rukama vytvoříme z hmoty malé kuličky/knedlíčky a vyskládám na pekáček, podlijeme mírně vodou (pozor aby se nevypařila), pokapeme olivovým olejem a upečeme dokřupava nebo uvaříme ve vodě. Kuličky, ale před tím obalíme v rýžové mouce. Když jsou hotové, rovnou je podáváme třeba s brambrovou kaší.
Tenhle nápad vznikl, když jsem nechtěla klasické maso "špikované" švestkami a mělo docela úspěch:-) Možná lze zkusit i jiné druhy sušeného ovoce, třeba nesiřené meruňky, rozinky apod.
Přidat komentář