Autor: | neznámý |
Datum přidání | 11.12.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 3,91 g | 33,36 g | 7,80 g | 896,49 kJ (214 kcal) |
celkově | 39,14 g | 333,64 g | 77,95 g | 8 964,88 kJ (2141 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Mouky smícháme v misce s kypřícím práškem. Pomeranč důkladně omyjeme a nastrouháme si asi 1 lžičku pomerančové kůry, poté pomeranč oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jestliže jsme nesehnali chemicky neošetřený pomeranč, kůru z receptu vynecháme. Vejce, rozpuštěné máslo a cukr utřeme do pěny. Vmícháme mouky a podle potřeby pomerančovou šťávu (je to zhruba 100 ml, ale záleží na kvalitě a zrnitosti špaldové mouky, od každého výrobce je jiná). Nakonec vmícháme kousky pomeranče. Formu na chlebíček vyložíme pečícím papírem. Vlijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě dorůžova na 190° asi 45-50 minut. Doba pečení záleží na typu formy. Pokud chceme před vyndáním z trouby ověřit, zda je chlebíček upečený i zevnitř, dobrým pomocníkem je špejle, na které nesmí ulpívat těsto. Po vyndání z trouby chlebíček vyndáme z formy a necháme vychladnout.
Chlebíček před pečením můžeme ještě posypat mandlovými a kokosovými vločkami.
Opravdu úžasný recept, budu péct častěji :)
Přidat komentář