Autor: | neznámý |
Datum přidání | 08.12.2011 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 10 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Chocolade Manner
Čokoláda s min. 70% podílem kakaa. Minimální obsah kakaa v čokoládě:…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 0,88 g | 17,25 g | 4,76 g | 474,65 kJ (113 kcal) |
celkově | 8,78 g | 172,47 g | 47,64 g | 4 746,50 kJ (1134 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Čokoládu si rozpustíme s máslem pomocí páry a to tak, že do většího hrnce dáme vodu a do menšího kousky čokolády. Hrnce by neměli do sebe zapadat. Za stálého míchání čokoládu pomalu rozpouštíme. Podle potřeby přidáme máslo, ale ne mnoho, čokoláda by po rozpuštění měla být hustá. Na plech vyložený pečícím papírem naléváme lžicí rozpuštěnou čokoládu a každou porci posypeme směsí sušeného ovoce a oříšků.Vložíme do trouby na 10 minut při 180 stupních, necháme vychladnout a teprve poté můžeme s jednotlivými kousky manipulovat.
Směs si můžeme sami namíchat doma podle své chuti a fantasie nebo ji už koupit hotovou.
Přidat komentář