Autor: | neznámý |
Datum přidání | 09.06.2015 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
50 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 12 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Dolce Voglia di Mirtilli
Pomazánka ovocná borůvka
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,52 g | 20,53 g | 18,73 g | 1 153,77 kJ (276 kcal) |
celkově | 78,20 g | 246,32 g | 224,75 g | 13 845,25 kJ (3307 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto, které vyválíme na placku a vykrajovátkem vykrajujeme tvary. Ty přemisťujeme na pečícím papírem vyložený plech. Pečeme dorůžova. Po vychladnutí slepujeme marmeládou vždy dva díly k sobě.
Tak jsem první, co hodnotí :o). Těsto se zpracovávalo dobře, doporučuju vykrajovat větší tvary, protože se při pečeni smrskne a pak to slepování marmeládou je tedy šílená piplačka
czechtandy: díky za radu a jak chutná?? Docela dobrý, dobrý, nebo vynikající? =)
zapomněla jsem přidat hvězdičky :o) chutná báječně, vláčné, příjemně málo sladké, s rybízovou marmeládou krásně navinulé
Nevím jestli je to rukama nebo tím, že jsem měla těsto dva dny v lednici, ale když jsem ho chtěla zrpacovat nedostala jsem se nikam, je hrozně mokré a příšerně lepí. Kdybych přidala víc mouky už by ta chuť asi byla příliš moučná. Poraďte co s tím, prosím:(
Přidat komentář