Autor: | neznámý |
Datum přidání | 27.12.2011 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
40 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 15 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Snídaňová směs - maca, moruše, jahody
Směs obilovin
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Zasněžené mandle Bio
Neloupané mandle marinované v luxusní ovocné marinádě ochucené…
Lískové ořechy
Skořápkové plody loupané
Chocolade Manner
Čokoláda s min. 70% podílem kakaa. Minimální obsah kakaa v čokoládě:…
Mandorle Italiane
Přírodní oloupané mandle, bezlepkové, bio.
Slunečnice loupaná Poex
Olejnatá semena
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,68 g | 16,54 g | 18,45 g | 1 042,29 kJ (249 kcal) |
celkově | 85,26 g | 248,17 g | 276,82 g | 15 634,30 kJ (3734 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdříve si v hrníčku spaříme mandle horkou vodou, aby nám šly lehce loupat. Pak si v robotu nebo nožem nasekáme švestky na malé kousky. Přendáme do hrnce, zalijeme vodou a za občasného míchání vaříme na mírném ohni. Dále si nadrobno nasekáme vlašské a lískové oříšky a slunečnicová semínka, které přisypeme do hrnce asi po 10 minutách. Dále vmícháme čokoládu, máslo, kokos a zahustíme pohankovou kaší. Za stálého míchání společně povaříme několik minut v hustou kaši. Je-li potřeba, přilijeme ještě vodu. Na máslem vymazaný plech přiložíme formičku ve tvaru srdíčka a naplníme ji pomocí lžičky švestkovou směsí. Doprostřed vložíme oloupanou půlku mandle, lehce zamáčkneme a formičku odstraníme. Pečeme 20-25 minut na 180 stupňů. Po vyndání plechu z trouby počkáme alespoň 5 minut a pak srdíčka přemístíme na tác. Necháme vychladnout. Uvedené množství je na 3 plechy.
Přidat komentář