Autor: | neznámý |
Datum přidání | 15.12.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 15 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Edelbitter 85%
BIO hořká čokoláda 85% kakaa.
Tesco Finest Ecuadorian 74% Dark Chocolate
Hořká čokoláda. Kakaová sušina nejméně 74%.
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 2,30 g | 17,82 g | 6,28 g | 575,73 kJ (138 kcal) |
celkově | 34,51 g | 267,26 g | 94,21 g | 8 636,00 kJ (2063 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Čokoládu a vlašské oříšky nastrouháme a nebo nasekáme na velmi malé kousky. Obě mouky smícháme v míse včetně čokolády a oříšků. Ve vodě rozpustíme sirup a přelijeme k ostatním surovinám. Dále přidáme olej z vlašských oříšků a přistrouháme změklé máslo. Vypracujeme těsto. Pokud by suroviny nedržely pohromadě, přidáme ještě trochu vody nebo másla. Každá mouka je totiž jiné zrnitosti i kvality a spotřebuje jiné množství pojidel. Těsto vložíme do ledničky na několik hodin nebo ideálně přes noc. Na lehce pomoučněném vále rozválíme placku o síle asi tak 3 mm a vykrajujeme tvořítkem tvary, které přeneseme na plech. Plech není třeba vymazávat tukem nebo vykládat pečícím papírem. Pečeme přibližně 8 minut na 180°C. Po vytažení z trouby ihned přendáme na tác a necháme vychladnout. Uvedené množství je na 4 plechy.
Také jsem zkoušela, abych vyzkoušela na Vánoce zase něco nového, to mě baví :-) S těstem se pracovalo hůř, ale to asi taky bylo tím, že jsem čokoládu nenamlela, ale jen nakrájeli na kousky. Upečené byly nakonec dobře. Chuťově, už to bylo horší, chutnalo to, jako linecké a spíš, takové nesladké, jen sladké tou čokoládou, asi by to bylo sladší, kdyby ta čokoláda byla namletá. No, co už. Jako hitem se to nestalo. Už dělat nebudu.
Přidat komentář