Autor: | neznámý |
Datum přidání | 25.09.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 50 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Zeleninový vývar Brodo vegetale
Nasekaná čerstvá zelenina s hustou konzistencí.
Zeleninový vývar
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Zeleninový vývar pálivý
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Vegetol gold
Rostlinný jedlý olej jednodruhový
Slunečnicový olej
Rostlinný jedlý olej. Jednodruhový, slunečnicový.
Čočka červená půlená
Loupaná
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 15,52 g | 46,22 g | 11,15 g | 1 377,34 kJ (329 kcal) |
celkově | 62,06 g | 184,88 g | 44,61 g | 5 509,37 kJ (1316 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme cibuli, česnek, římský kmín (celkem 3 - 5 min). Přidáme kari a koriandr, zvýšíme teplotu a mícháme, až cibule začne hnědnout. Přidáme skořici, hřebíčky a čočku. Vše krátce osmahneme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vmícháme bobkové listy, asi půl lžičky mletého pepře a přikryté dusíme za občasného míchání asi 1/2 hodiny, až je čočka měkká a tekutina se částečně vyvaří. Nakonec vyjmeme skořici, hřebíčky a bobkové listy, dochutíme a podáváme. Jako přílohu můžeme zvolit rýži basmati smíchanou s divokou rýží, ochucenou kurkumou, rozinkami a trochou zakysané smetany.
Nejlepšími indickými přílohami jsou chléb naan, křupavé poppadomy, mangové chutney, či rýže basmati.
Přidat komentář