Autor: | neznámý |
Datum přidání | 01.07.2012 |
Druh receptu | Nápoj |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 180 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Zasněžené mandle Bio
Neloupané mandle marinované v luxusní ovocné marinádě ochucené…
Mandorle Italiane
Přírodní oloupané mandle, bezlepkové, bio.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 4,19 g | 2,88 g | 10,93 g | 531,40 kJ (127 kcal) |
celkově | 16,76 g | 11,52 g | 43,74 g | 2 125,60 kJ (508 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Oloupané mandle namixujeme v mixéru na velmi drobné kousky. Pokud nemáme robot, úplně stejně poslouží například mlýnek na oříšky. Nastrouhané mandle zalijeme vodou a necháme zhruba 3 hodiny odstát. Během této doby občas promícháme ode dna. Po vylouhování přecedíme dvakrát přes jemné sítko nebo bavlněný nebarvený hadřík. Mandlové mléko nejlépe ihned spotřebujeme. Možnost uchování je maximálně pár hodin.
Pokud neseženeme mandle již oloupané, musíme si je oloupat sami: neoloupané mandle zalijeme horkou vodou a necháme alespoň 10 minut odstát. Po uplynutí této doby by měly jít už lehce sloupnout. Oloupané mandle necháme oschnout a poté je začneme mixovat. Postup na výrobu mandlového mléka je poté stejný v popisu výše.
Domácí mandlové mléko je oproti některým kupovaným bez zahušťovadel, barviv, sladidel a konzervantů.
Mandlové mléko se hodí téměř všude tam, kde bychom běžně použili kravské. Hodí se na výrobu zmrzliny, pudingu, moučníku, koktejlů a dalších. Může se pít i jen tak samotné nebo oslazené třtinovým cukrem či medem.
Přidat komentář