Autor: | chudobovar@ |
Datum přidání | 21.10.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 140 min |
Počet porcí: | 12 ks |
Přibližná cena: | 100 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Suroviny na těsto:
Suroviny na náplň:
Želé:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Mléko čerstvé polotučné Moravia
Čerstvé mléko polotučné - pasterizované. Tuk min. 1,5%.
Olešnický tvaroh jemný
Olešnický tvaroh jemný. Sušina 23%, tuk 2%.
Pilos Smetana kysaná
Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
Mléko polotučné 1,5% tuku
Čerstvé mléko polotučné 1,5 % tuku
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
Agar - Agar
Zahušťovadlo
Pavlides fruit
Broskve půlené v mírně sladkém nálevu. Zpracované ovoce. Kompot.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 19,31 g | 71,76 g | 13,80 g | 1 548,24 kJ (370 kcal) |
celkově | 231,75 g | 861,16 g | 165,65 g | 18 578,84 kJ (4437 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Postup těsto: Ze všech surovin (kromě mouky) zpracujeme pomocí mixéru hmotu, dále postupně dosypáváme mouky, zpracujeme v hladké těsto, těsto se může drobit a tak si v takovém případě pomůžeme rukama. Dortovou formu si vymažeme máslem – nevysypáváme. Těsto rozprostřeme pomocí prstů, jakoby ho natlačíme do roviny a na bocích ho vytáhneme mírně nahoru. Postup náplň: Do velké mísy vyklopíme tvarohy, kysanou smetanu cukry a vejce. V hrnečku rozmícháme pudinkový prášek v uvedeném množství mléka, po rozmíchání vylijeme do nádoby a vyšleháme na hladký krém. Polovinu krému nalijeme do formy, kde už je těsto, položíme nakrájené broskve, přelijeme zbytkem krému a dáme péct. Horkovzdušnou troubu vyhřejeme a pečeme při na 175 stupňů Celsia po dobu 60 minut. Troubu s klasickým dolním a horním ohřevem vyhřejeme a pečeme na 190-200 stupňů po dobu 50-60 minut. Klasicky můžeme zkusit párátkem doprostřed náplně, ale po hodině pečení už tvaroh lepit nebude. Kraje tvarohu trochu zhnědnou. Asi za 10 minut po vyndání z trouby (ale spěchat nemusíte) odstraníme zapínací obruč, pokud se někde koláč sám neodlepil, pomůžeme nožem a objedeme koláč dokola. Necháme ho důkladně vychladnout na dně formy položené na mřížku, na chladnutí si nechejte dost času.Po vychladnutí si z džusu a agaru uvaříme želé, kterým dort přelijeme.
super osvěží vynikající
pro náročné gurmány můžete na horu dortu dozdobit šlehačkou a ovocem či strouhanou čokoládou atd.
Přidat komentář