Autor: | hanzlikja |
Datum přidání | 31.03.2014 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | 50 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Kuřecí nohy řádně omyjeme a vložíme do hrnce. Nohy osolíme, opepříme a přidáme hořčici z obou stran. Podlijeme vodou nebo pravým zeleninovým vývarem (300 - 400 ml) a dáme do předehřáté trouby (180 - 200°C) dusit. Dušením se nám maso nepřipéká a nevznikají tak rakovinotvorné látky. Asi po 20 minutách přidáme nakrájenou okurku, cibuli, česnek a dusíme dál. 15 minut před koncem odděláme pokličku a necháme dopéct. Maso bude mít lehce opečenou kůžičku.
Kamarád má rád pečená jídla a požívá k tomu nezdravé suroviny. Já jsem je vyměnil za mnohem méně škodlivé a přidal česnek s cibulí (říká se, že cibule a česnek patří do potravin, kterých se rakovina bojí). Též čerstvá petrželka na bramborách je velmi zdravá (určité množství petržele by mělo pokrýt doporučenou dávku vitamínu C na den).
Přidat komentář