Autor: | neznámý |
Datum přidání | 26.08.2012 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
60 min |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Hostětínský mošt Jablko & Zázvor Bio
Ovocný osvěžující nápoj bez chemické konzervace, pasterovaný.
Chocolade Manner
Čokoláda s min. 70% podílem kakaa. Minimální obsah kakaa v čokoládě:…
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
Ovesné vločky rozmixujeme na jemné kousky, zalijeme 600ml vody a necháme za občasného míchání louhovat. Jáhly propereme, v hrnci smícháme s 1 hrstí rozinek, vmícháme 2 lžíce medu a zalijeme 1 hrníčkem vody. Vaříme pod pokličkou 10-12 minut, poté vařič vypneme a necháme dojít. Jablíčka zbavíme jádřince a nastrouháme do hrnce na hrubém struhadle. Smícháme s rozinkami, skořicí, 1 lžicí medu, přilijeme pár lžic jablečného moštu a asi 2 minutky povaříme. Ochutnáme a pokud by náplň nebyla dostatečně sladká, přidáme med.Ještě teplé jáhly natlačíme do formy na koláč. Jako další rozprostřeme jablečnou náplň, kterou posypeme namletými vlašskými oříšky. Celé zalijeme pudingem a ihned dozdobíme mandlovými vločkami a nastrouhanou čokoládou.Puding: Namočené vločky zcedíme přes jemné sítko, část ovesného mléka odlijeme stranou na rozmíchání pudingového prášku a kurkumy. Kurkumu přidáváme jen pro získání barvy.Ovesné mléko s jablečnou šťávou a 1 lžicí medu přivedeme k varu, za stálého míchání přilijeme rozmíchaný pudingový prášek. Za stálého míchání krátce povaříme. A teď už jen stačí čekat než koláč vychladne.
Dokonalé zdravé jídlo a dokonale popsaný postup, děkuji. Chuťově taky dobrý.
Přidat komentář