Autor: | L-ussy |
Datum přidání | 22.05.2013 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 2,66 g | 56,56 g | 1,44 g | 1 030,09 kJ (246 kcal) |
celkově | 26,64 g | 565,60 g | 14,40 g | 10 300,93 kJ (2460 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Jablka zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce, podlijeme několika lžičkami vody a necháme dusit, dokud se jablka nerozvaří na kaši.Cukr, pudinky a škrob rozmícháme dohladka v troše studené vody a pak vlijeme do horkých jablek a společně 1 minutu povaříme.Kulatou formu na dort vyložíme piškoty, polijeme vrstvou dušených jablek, opět dáme piškoty a opět jablka. Tyto vrstvy střídáme (mě vyšly 3 vrstvy), poslední je samozřejmě vrstva jablek. Necháme schladnout a poté přikryjeme a dáme ztuhnout do lednice nebo do chladna.Podávejte se lžičkou mascarpone nebo pravé zakysané smetany.
Recept z knížky Hezky česky, hravě a zdravě od Petry Lamschové a Petra Havlíčka
Já jsem místo mascarpone použila bílý jogurt a bylo to také moc dobré.
Tak já dnes tento recept ozkoušela. Zatím se chladí v lednici.
Znám,často dělám..je lahodný,lehký.....nedávám škrob,jen pudink.Nemusím piškoty,tak pro sebe si naplním misku bez nich.Rodině s piškoty...podávám s ušlehanou šlehačkou..
Přidat komentář