Autor: | neznámý |
Datum přidání | 16.01.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
40 min |
Doba vaření: | 8 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Těsto:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Olešnický tvaroh jemný
Olešnický tvaroh jemný. Sušina 23%, tuk 2%.
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Skořicový cukr
Cukr bílý krupice s přísadou skořice.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 17,45 g | 61,21 g | 21,42 g | 2 121,44 kJ (507 kcal) |
celkově | 87,24 g | 306,07 g | 107,09 g | 10 607,20 kJ (2533 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Jablka omyjeme, přepůlíme na měsíčky a zbavíme jádřince. Na vále smícháme mouku, do důlku rozklepneme vejce, přidáme tvaroh, máslo a špetku soli. Při zpracovávání těsta přiléváme mléko podle potřeby. Těsto vyválíme, nakrájíme na čtverečky a důkladně do nich zabalíme měsíčky jablek. Zadělávání knedlíků nepodceňujeme, aby se při vaření v hrnci nepotrhaly. Vaříme ve vroucí vodě cca 7-8 minut. Dále si rozpustíme máslo, které smícháme se skořicovým cukrem a hotové knedlíky polijeme.
Do těsta můžeme také přidat nastrouhanou chemicky neošetřenou kůru z citrónu.
Přidat komentář