Autor: | Ivanqa |
Datum přidání | 02.11.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Zeleninový vývar Brodo vegetale
Nasekaná čerstvá zelenina s hustou konzistencí.
Zeleninový vývar
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Zeleninový vývar pálivý
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 1,85 g | 12,65 g | 3,25 g | 379,06 kJ (91 kcal) |
celkově | 11,11 g | 75,90 g | 19,49 g | 2 274,38 kJ (543 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
V hrnci rozehřejeme máslo a olivový olej. Cibule nakrájíme nadrobno a v hrnci zpěníme. Celery důkladně omyjeme a nakrájíme na cca 0,5 cm kostky, přihodíme k cibuli a necháme tak 5 min zahřívat. Pár lístečků si necháme na ozdobu. Mezitím si očistíme mrkev a petržel, které nakrájíme na malá kolečka. Přihodíme je do hrnce a zamícháme. Očistíme brambory, nakrájíme na kostky a hodíme do hrnce. Krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Vaříme cca 20 min než zelenina změkne. Potom rozmixujeme, osolíme a opepříme. Můžeme podávat zdobené lístky celeru.
Po rozmixování můžeme zjemnit polévku nesolenou pastou tahini - krásně podtrhne chuť zeleniny. Můžeme nastrouhat i špetku muškátového oříšku. Polévku můžeme posypat různými semínky, nebo třeba i parmezánem.
Přidat komentář