Autor: | kukurica |
Datum přidání | 04.07.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Síla květů
Směs květů a koření s cukrem bio
Bruschetta
Kořenící přípravek
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 14,35 g | 46,98 g | 7,21 g | 1 211,47 kJ (289 kcal) |
celkově | 57,42 g | 187,91 g | 28,85 g | 4 845,86 kJ (1157 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Květák rozebereme na růžičky a lehce povaříme (pár minut) v osolené vodě. Vyndáme z vody a necháme vychladnout. Ovesné vločky nasypeme do mísy a zalijeme vodou. Necháme je alespoň 5-10 min nabobtnat, aby změkly (místo vody lze použít i mléko). Vychladlý květák pokrájíme a smícháme s nabobtnalými ovesnými vločkami. Přidáme vajíčka, nastrouhanou mrkev, česnek, majoránku. Dochutíme solí, popřípadě pepřem a kořením. Polévkovou lžící pak vkládáme jednotlivé bochánky do mísy se strouhankou. Zlehka obalíme a ihned smažíme. Pánev potřeme tenkou vrstvou oleje pomocí ubrousku. Výborné jsou s vařenými rannými brambory a rajčatovým salátem.
Pro vylepšení můžeme přidat uzený tempeh nebo nivu.
Přidat komentář