Autor: | neznámý |
Datum přidání | 14.07.2011 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Pohankové lupínky
Extrudovaný výrobek
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,68 g | 30,37 g | 2,35 g | 697,18 kJ (167 kcal) |
celkově | 56,85 g | 303,66 g | 23,46 g | 6 971,80 kJ (1665 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejprve si v misce smícháme odvážené množství surovin. Poté pomalu přiléváme vodu a pomocí kvedlačky vypracováváme hutné těsto. Správnou hustotu těsta zjistíme, jestliže nám ze lžíce neztéká příliš rychle. Mezitím si rozpálíme lívanečník a rozpustíme v jednotlivých dílech trochu másla. Pokud nemáme lívanečník, poslouží nám stejně dobře i velká pánev. Z těsta osmahneme lívance, nejprve z jedné strany. Obracíme, jakmile zjistíme, že je spodní část zlatavá a půjde lehce otočit. Během smažení se nevyplácí od lívanců odcházet, vše se dělá poměrně rychle.
Nejčastěji se lívance mažou marmeládou, ovšem fantazii se meze nekladou a můžeme si například dopřát skvělou variantu s povidly, strouhaným tvarohem, sypané skořicí nebo s lískovými oříšky, jogurtem a lesními plody.
Sladká jídla můžu jíst klidně denně. Jednoduché a hlavně rychlé.
Přidat komentář