Autor: | neznámý |
Datum přidání | 20.07.2011 |
Druh receptu | Příloha |
Doba přípravy surovin: |
5 min |
Doba vaření: | 10 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | 30 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Bílý jogurt z Valašska
mléčný produkt
Jogurt bílý Boni
Jogurt bílý
Machland Kysané zelí
Zelenina mléčně kvašená, pasterovaná.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 9,61 g | 27,60 g | 19,99 g | 1 315,07 kJ (314 kcal) |
celkově | 28,82 g | 82,79 g | 59,97 g | 3 945,20 kJ (942 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Kysané zelí dáme do cedníku a propláchneme (jinak by byl salát příliš kyselý). Na kostičky nakrájíme kapie, cibuli, papriky a vmícháme Gervais s bílým jogurtem tak, aby se vše spojilo. Necháme uležet. Můžeme lehce dosolit a dopepřit.
Já osobně nejsem příliš velký fanda kysaného zelí, pro salát jsem se rozhodla spíš ze zdravotních důvodů, je to vitaminová bomba. Chuťově je velmi výrazný (i přes propláchntí zelí a pomazánkové máslo) a monotónní (není to jak u klasického zeleniového salátu, že se jednou kousne do rajčete, pak zase do okurky :) tady je pořád jen to zelí, ostatní suroviny nemají moc šanci být cítit :)) Takže pro milovníky kysaného zelí ideální, cenově velmi výhodné, já jsem se do něj musela trochu nutit :) Ještě bych chtěla dodat, že pokud autorka myslí 500 gramové sáčky zelí, tak to určitě nejsou 3 porce, ale tak 8 :)
Přidat komentář