Autor: | Sunriska |
Datum přidání | 20.07.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 10 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Lacrum Gouda 48%
Polotvrdý plátkový sýr, 48% tuku v sušině, 55% sušiny.
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Paprika sladká mletá Vitana
Paprika sladká mletá
Gouda Vergeer Holland
Gouda polotvrdý sýr, plátky.
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Gouda plátky
Gouda - polotvrdý sýr
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 12,97 g | 46,50 g | 11,04 g | 1 421,07 kJ (339 kcal) |
celkově | 77,79 g | 279,01 g | 66,27 g | 8 526,43 kJ (2036 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Smícháme mouky s vejcem, olejem, solí a sladkou paprikou. Dle potřeby přidáme trochu vody a uhněteme těsto, které se nelepí. Jen tak v ruce utvoříme silnější placky, které na sucho opražíme z obou stran na pánvi. Mezitím si prolisujeme česnek, smícháme ho s trochou olivového oleje a nastrouháme sýr. Ještě teplé langoše potřeme česnekovým olejem a posypeme sýrem. Můžeme podávat.
I z typického nezdravého jídla lze vymyslet zdravější alternativu. :) Tyto langoše jsou nekynuté, celozrnné a nesmaží se!
Překvapivě dobré, zato těsto tuhé a nedalo se moc lehce vytvarovat, nakonec se to však povedlo. K těstu jsem dala od oka vodu a ještě trošku oliv. oleje, abych to mohla vše pořádně propracovat. Pak jsem nevěděla jak dlouho opékat a jak poznám, že je placka hotová,tak jsem to udělala od oka. Počkala jsem, až se udělá na povrchu taková bílá tvrdá krustička a takové opečené flíčky a dala z pánve pak pryč. Nakonec na každý langoš jsme dali i kečup, ten prostě musí být a fakt luxusní a určitě zdravější, než z kynutého těsta.
Přidat komentář