Autor: | Luc |
Datum přidání | 18.12.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Edelbitter 85%
BIO hořká čokoláda 85% kakaa.
Tesco Finest Ecuadorian 74% Dark Chocolate
Hořká čokoláda. Kakaová sušina nejméně 74%.
Zasněžené mandle Bio
Neloupané mandle marinované v luxusní ovocné marinádě ochucené…
Lískové ořechy
Skořápkové plody loupané
Mandorle Italiane
Přírodní oloupané mandle, bezlepkové, bio.
Kokos sušený strouhaný Dr. Ensa
Kokos sušený jemně strouhaný
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,11 g | 10,53 g | 21,87 g | 1 105,33 kJ (264 kcal) |
celkově | 61,10 g | 105,28 g | 218,73 g | 11 053,30 kJ (2640 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Mandle spaříme v horké vodě, necháme vychladnout a zbavíme je slupky. Poté je smícháme se sójovým práškem a medem a rozmixujeme na hladké "těsto". Lískové oříšky také zbavíme šlupky tak, že je opražíme na pánvi a slupka jde potom snadněji dolů. Lískové oříšky obalujeme v mandlovém těstě, vytvoříme kuličky a vytvarujeme nosy. Lepší je nechat takto přes noc odležet, ježečci lehce ztvrdnou a lépe se s nimi potom pracuje. Z čokolády a másla (případně trochu mléka) vytvoříme řidší polevu a půlku ježečka namočíme. Pomocí štetce namalujeme oči a nos. Následně obalíme v kokosu - viz. foto.
Z tohoto množství vytvoříme cca 35 ježků.
Ňam :-) Taková alternativa marcipánu...jen k tomu postupu - podle autora jsem mandle smíchala se zbytkem a pak začla mixovat a tolik sprostých slov ze mě už dlouho nevyšlo :-) nakonec jsem dopadla tak, že jsem to celé po kouskách projela lisem na česnek...příště určitě nejdříve umelu mandle a teprve potom smíchám se zbytkem. Jinak ale ježečci mají úspěch a určitě jsem je nedělala naposledy ;-)
Přidat komentář