Autor: | jitecka |
Datum přidání | 19.02.2014 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Uvařila jsem zrno předem namočeného ječmene společně se lněným semínkem a canihuou. Mezitím, co se obilniny vařily, nakrájela jsem cibuli i česnek a nechala krátce osmažit na lžičce slunečnicového oleje. Když se mi obilí uvařilo, přidala jsem k cibulce a lehce promíchala. Ochutila jsem umeoctem, sojovou omáčkou a nechala jsem směs už jen vychladnout. Na rohožce, na které se připravuje sushi, jsem vše pěkně zamotala do připraveného plátku řasy. A ještě abych nezapomněla, do středu jsem pěkně tajně zamotala dlouhou žlutou feferonku, abych opikantnila chuť netradičního zámotku. Jen jsem zámotky překrojila na půlku a mohlo se podávat.
Mám ráda obiloviny. Nemyslím tím ale jen rýži a kroupy, ale i obiloviny jako je pšenice, ječmen, žito i oves a kamut. Ano, mám na mysli skutečné obilí. Dávám je do polévky jako zavářku, dělám z nich sladké dezerty, přidávám do chleba. No prostě vymýšlím různé kombinace a ráda využívám nutriční hodnoty obilí. Před časem, zrovna když jsem zkoušela poprvé v životě sushi, mě napadlo že do těchto plátků řasy by se dalo zamotat cokoliv jiného. Kde je psáno, že tyto plátky se musí využívat jen na sushi, že? Tak jsem se do toho pustila.
Přidat komentář