Autor: | jitecka |
Datum přidání | 19.03.2014 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 7,34 g | 27,86 g | 13,72 g | 1 135,95 kJ (271 kcal) |
celkově | 29,38 g | 111,43 g | 54,87 g | 4 543,80 kJ (1085 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Pohanku pouze zalijeme vroucí vodou a necháme cca 30 min pod pokličkou měknout. Poté přidáme kysané zelí, pórek a medvědí česnek, zalijeme konopným olejem a posypeme vlašskými oříšky. Dochutíme umeoctem a pro šťavnatost přidáme trochu vody.
Pohanku lze samozřejmě i chvilenku povařit. Ale stačí ji jen takto namočit, aby v pohance zůstaly látky, které jsou velmi potřebné.
Díky za reakci. Zelenou si taky pěstuju na zahrádce a přidávám do salátů nebo jen tak chodíme uždibovat přímo ze záhonku. Chutná moc dobře. :-)
Jestli můžu poradit, tak pokud vám nevadí syrová pohanka, tak si ji nechte rovnou 24 hodin naklíčit ve vodě. A máte ji zcela živou. :) Už to, že ji zalijete horkou vodou a vodu následně vylijete, ztratíte tím spoustu cenných látek. A ještě jedna rada. Pokud baštíte pohanku hlavně kvůli rutinu, tak úplně nejvíc ho obsahuje pohanková nať. Přes noc namočte pohanku do vody a ráno ji nasejte do truhlíku s vlhkou půdou. Zakryjte malou vrstvou zeminy a udržujte přiměřeně vlhkou, ale ne moc, aby pohanka nezplesnivěla. Do 14 dnů vyroste malá rostlinka se dvěma lístky. Tu si můžete stříhat do salátů, na pečivo, do polévek, atd..:)
Přidat komentář