Autor: | neznámý |
Datum přidání | 25.05.2012 |
Druh receptu | Příloha |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 1 min |
Počet porcí: | 1 ks |
Přibližná cena: | 50 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Zasněžené mandle Bio
Neloupané mandle marinované v luxusní ovocné marinádě ochucené…
Lískové ořechy
Skořápkové plody loupané
Mandorle Italiane
Přírodní oloupané mandle, bezlepkové, bio.
Kešu pražené solené Dr. Ensa
Kešu, skořápkové plody loupané
Alesto Cashew Nuts
Jádra kešu ořechů
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 75,28 g | 312,49 g | 267,85 g | 16 238,00 kJ (3878 kcal) |
celkově | 75,28 g | 312,49 g | 267,85 g | 16 238,00 kJ (3878 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
1. Sklenice důkladně omyjeme. Ořechy přebereme, otevřeme, omyjeme a necháme osušit.2. Lískové ořechy opražíme na sucho v troubě, nebo na pánvi s kapkou jakéhokoliv oleje, necháme vychladnout.3. Všechny ořechy rozmícháme a naplníme do sklenice.4. Med mírně nahřejeme a vlijeme do sklenice, nebo sklenic na ořechy. Dobře zavřeme a necháme asi týden odležet.
Má kamarádka si dlouho stěžovala, že nemůže najít nic zdravého,ale zároveň i chutného. Tak při vaření mě napadlo, že bych mohla zkusit malý experiment s oříšky a medem. Nic jiného jsem v tu dobu neměla po ruce. A nakonec se mi to podařilo a kamarádka říkala, že je to úžasné. Tak doufám, že se to bude líbit a hlavně chutnat i Vám. :)
Můžete do medu přidat trošičku skořice, chuť bude výraznější. Tento recept se hodí i na Vánoce s měkkými perníčky.
Mňam to musí být lahoda.
Přidat komentář