Autor: | bednarova.evi |
Datum přidání | 24.09.2013 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 15 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
Slunečnice loupaná Poex
Olejnatá semena
Lískové ořechy
Skořápkové plody loupané
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 8,22 g | 35,71 g | 14,10 g | 1 272,84 kJ (304 kcal) |
celkově | 123,29 g | 535,58 g | 211,52 g | 19 092,60 kJ (4560 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
V misce smícháme ovesné vločky se špaldovou moukou, lískovými oříšky, slunečnicí, rozinkami a skořicí. Zalijeme rozpuštěným máslem. Přidáme žloutky, javorový sirup a špetku soli. Při míchání zaléváme pomalu ovesným nápojem a necháme odležet, než nám vločky trochu nabobtnají a spojí se v těsto. Na závěr lehce vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Na pečící papír děláme lžicí hromádky. Pečeme přibližně 15-20 minut na 170 stupňů.
Tyhle skvělé sušenky jsem poprvé ochutnala od kamarádky a byly naprosto luxusní. Od té doby je dělám taky, jsou skvělé.
Upekla jsem si tyto sušenky. Ovesný nápoj jsem nahradila mlékem. Sušenky jsou dobré, jen možná málo sladké.
Sušenky jsou úžasné. Dala jsem tam cca 4 lžíce sladěnky (máme rádi sladké) a normální mléko. Vše zmizelo do druhého dne:-)
Sušenky nám moc chutnaly. Také jsem tam dala normální mléko a 3 lžíce medu, aby byly sladké
Přidat komentář