Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Ovocno-sezamové osvěžení
Autor: neznámý
Datum přidání 06.05.2012
Druh receptu Svačina, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1/2 jablka
  • 1 plechovka sladkého ananasu
  • 100ml ovocného nektaru/šťávy
  • 1/2 zralejší hrušky
  • 1 menší banán
  • hlávkový salát
  • sezamové semínko
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička vinného octa
  • třtinový cukr

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Měkké a zralé ovoce si pokrájíme na kousky, šťávu z ananasu nevyléváme a můžeme jí použít k naředění s ovocným sirupem nebo moštem, k němu přidáme vinný ocet a lžíci medu, zamícháme a necháme v tom ovoce alespoň 3 hodiny odležet v chladu. Poté promícháme a přidáme asi 2 lžíce třtinového cukru a znovu zamícháme, dokud se cukr nerozpustí (podle chuti přisladíme), nakonec vmícháme i sezamová semínka. Do připravených mističek natrhám salát a rozprostřeme odležené ovoce, přelijeme šťávou ve které byly marinované a dáme vychladit. Ideální zdravá a rychlá svačinka, která hlavně v létě příjemně osvěží.

Tipy na vylepšení

Můžete ovoce vystřídat a kombinovat exotické druhy.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Pavlouš | 6.05.2012 - 19:00
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dobrý salát, všem chutnal :)

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty