Autor: | Kája |
Datum přidání | 26.07.2014 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
5 min |
Doba vaření: | 15 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bulgur Arax
Drcená pšenice
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 8,52 g | 42,03 g | 5,98 g | 986,15 kJ (236 kcal) |
celkově | 17,04 g | 84,05 g | 11,95 g | 1 972,30 kJ (471 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nalijeme do hrnce asi 300 ml vody a osolíme jí. Do vroucí osolené vody nasypeme bulgur a vaříme asi 15 minut, dokud nezměkne a nenasaje vodu (podobně jako kuskus). Mezitím si nakrájíme zeleninu na menší kousky. Nakrájenou cibuli necháme na olivovém oleji mírně zesklovatět. Přidáme poloviční množství papriky a necháme jemně osmahnout. Nakonec přidáme rajče a mírně podusíme. Zeleninovou směs přimícháme k bulguru a okořeníme uvedeným kořením dle chuti. Ozdobíme zbytkem papriky, šalvějí a dobromyslí.
Rychlé, zdravé, jednoduché, levné, 100% vegan.
Jednoduché, zdravé a tak dobré. Až jsem litovala,že jsem udělala jen na 2 porce,příště zvýším dávku :-) Zase, když jsem si dala potom půlku, tak jsem měla za chvíli hlad, takže už i kvůli tomu musím příště udělat toho víc, ne jen kvůli tomu,jak je to dobré,ale abych se i příště zasytila pořádně :-D
Přidat komentář