Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pohanko-těstovinová směs se zeleninou na pestu
Autor: Mia
Datum přidání 20.01.2015
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 5dcl vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 paprika
  • 150g grahamových těstovin
  • 1 cuketa
  • 5 lžic bazalkového pesta
  • 1 lžíce semínek Chia (namočené alespoň na 2 hodiny v 10-ti lžících vody)
  • dle chuti sůl
  • 2 dcl (malá sklenička) pohanky lámanky

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,21 g 40,64 g 11,76 g 1 376,13 kJ (329 kcal)
celkově 30,63 g 121,91 g 35,27 g 4 128,40 kJ (986 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve smícháme vodu s pohankou a osolíme. Dáme vařit a počkáme, dokud pohanka nepojme všechnu vodu. Též si dáme vařit těstoviny dle návodu na obalu. Nakrájíme si papriku na malé kousky a 1/2 cukety, druhou půlku na kolečka. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a přidáme zeleninu. Počkáme, dokud nezměkne a mezitím dochutíme pestem a solí a přidáme chia semínka. Servírujeme: Nejprve nabereme těstoviny, na ně dáme zeleninovou směs a navrch pohanku. Můžeme pro chuť a zpestření stravy posypat řeřichou, která je plná samých dobrých věcí.

Příběh receptu

Chtěla jsem něco zdravého a vyváženého. A jelikož ráda experimentuji, tak tady to je. :)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

motaoyohuangy@ | 31.01.2015 - 22:43
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Proteinový prášek je dobrý pomocník, ale nenahradí pestrou stravu

Proteinový prášek - nezbytnost ve sportovní výživě, hit v redukčních…

Test arašídových pomazánek 2024

To, že arašídy nejsou ořechy, ale luštěnina, je známá věc. Ovšem překvapilo nás…

Další zajímavé recepty