Autor: | neznámý |
Datum přidání | 22.12.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
90 min |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Vychladlé oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme tvaroh, podle potřeby pohankovou mouku a osolíme. Zaděláme bramborové těsto, ze kterého si vyválíme silnější váleček a nakrájíme na kolečka. V rukou ještě upravíme na placičku. Pečeme v troubě do zezlátnutí.Krůtí prsa omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka pod pokličkou.Dále si připravíme pomerančovou omáčku. V hlubší pánvi si v rozehřátém másle rozpustíme cukr. Zalijeme rýžovou moukou, kterou jsme si rozmíchali v hrníčku s vodou. Přidáme skořici, hřebíčky a badyán a společně krátce povaříme. Ke konci do omáčky vlijeme šťávu vymačkanou z pomerančů, přidáme špetku zázvoru a zjemníme smetanou. Podle chuti osolíme, vyjmeme koření a můžeme servírovat.
Přidat komentář