Autor: | erime@ |
Datum přidání | 16.08.2016 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 15 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 400 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Quinou namočíme do dostatečného množství studené vody, promícháme a necháme 15 minut namáčet. Poté scedíme a propláchneme. Dáme do malého hrnce a dolijeme 350ml (1,5 hrnku) studené vody. Uvedeme do varu a poté vaříme na velmi malém plameni 15 minut. Quinoa musí jen pobublávat. Jednou za čas je potřeba obsah hrnce promíchnout, aby se quinoa nepřichytila k hrnci. Veškerá voda se totiž během vaření vstřebá/vypaří. Uvařenou quinou načechráme vidličkou, dáme do velké mísy a necháme vychladnout. Nejlépe je ji nakonec dát na chvíli i do ledničky.
Cherry rajčata nakrájíme na čtvrtky. Jarní cibulky nasekáme na co nejtenčí kolečka, použijeme pouze nať. Česnek prolisujeme, nebo nasekáme na velmi jemno.
Cizrnu scedíme a přidáme do vychladlé quinoy. Přidáme všechny ingredience kromě avokáda, balkán nadrolíme. Vše dobře promícháme, aby se chutě zkombinovaly, a dáme ještě na nějakou dobu do ledničky.
Avokádo nakrájené na kostičky přidáváme až těsně před servírováním, aby nezhnědlo.
Quinoa salát s cizrnou jsem poprvé ochutnal v staroměstském Bakeshopu a ihned jsem si ho zamiloval. Následující recept je poskládaný z několika jiných, co jsem našel na internetu. Příprava je velmi snadná. Salát se dá jíst i druhý den. Recept je možné také vidět na http://www.erime.eu/language/cs/2015/04/14/quinoa-salat-s-cizrnou-a-avokadem/
Malinko jsme ho inovovali :) místo cherry rajčat sušená a místo avokáda mango, zbytek úplně stejně a bylo to moc dobré.
Přidat komentář