Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rajčatový salát s cizrnou a sýrem
Autor: Pavlouš
Datum přidání 09.11.2011
Druh receptu Příloha, Snídaně
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 90 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500g rajčata 
  • 265g cizrna (nejlépe konzerva - pevný podíl, ale může být i vařená)
  • 100g sýr parmezánového typu (např. Gran Moravia) 
  • 500g bílý jogurt (nejlépe tučný) 
  • česnek
  • bazalka (nejlépe čerstvá)
  • oregáno (nejlépe čerstvé)
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Z cizrny slijeme nálev a propláchneme ji v čisté vodě. Smícháme s na kostičky nakrájenými rajčaty a sýrem (nezapomeneme z něj ostranit povoskovaný konec, u sýrů tohoto typu často bývá).V jogurtu si rozmícháme vylisovaný česnek (já dávám 4 stroužky, ale velmi záleží na tom, jestli je český nebo čínský), nakrájené listy bazalky, oregáno a sůl.Poté vše smícháme dohromady.Podáváme s pečivem.Kdo chce může přidat i pepř.

Příběh receptu

Tento recept jsem před několika lety objevila v zdarma rozdávaném časopise pro studenty a patří mezi mé nejoblíbenější recepty na salát


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty