Autor: | tom.jilek@ |
Datum přidání | 06.05.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 80 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Na čtyři porce budeme potřebovat:
na salát:
Kokosový cukr
Kokosový cukr
Jogurt bílý Boni
Jogurt bílý
Bílý jogurt z Valašska
mléčný produkt
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Delikatesní Hořčice Plnotučná
Hořčice plnotučná. Bez přídavku konzervantů.
Hořčice plnotučná Malva
různé gramáže
Nejprve si připravíme salát aby se uležel. Uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě, taktéž uvaříme vejce. Vše po vychladnutí oloupeme, brambory nakrájíme na plátky asi půl centimetru silné a vejce nasekáme nadrobno. Dáme do mísy spolu s nakrájenou zelenou částí cibulky a vše zalijeme horkým vývarem, protřepeme a necháme vsáknout do brambor. V jiné menší misce smícháme necelou deci olivového oleje s plnotučnou hořčicí, citrónem, solí a cukrem. Vyšleháme emulzi kterou nalijeme na brambory. Zlehka promícháme nebo protřepeme a necháme v chladu rozležet.Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a potřeme jogurtem. Necháme je v jogurtu zkřehnout asi tři hodiny.Potom tak jak jsou i s jogurtem je obalíme ve strouhance. Pořádně ji na řízky přítlačíme a dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Na řízky položíme plátky másla a dáme do vyhřáté trouby na 180°C péct.V polovině pečení je otočíme a přidáme na každý řízek ještě kousek másla.
Staršně rád vařím a vymýšlím recepty. A tento je daleko zdravější než klasické smažené řízky.
Dneska jsem vyzkoušela, moc nám chutnalo. Jen v salátu jsem cukr nahradila Stevií a řízek jsem neobalovala ve strouhance, ale v Hrašce
Přidat komentář