Autor: | neznámý |
Datum přidání | 08.05.2012 |
Druh receptu | Večeře, Oběd |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Rýže natural
Rýže dlouhozrnná natural
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Arax Rýže basmati
Rýže basmati
Milkin Čerstvé mléko plnotučné
Čerstvé mléko plnotučné, vysoce pasterované. Obsah tuku 3,5%.
Propláchnout rýži vysypu do hrnce s vařící vodou a osolím, na mírném ohni vařím tak 8-10 minut, pormíchávám. Mezitím si svařím plnotučné mléko a poté ho přidám k vařící se rýži, důkladně promíchávám a nechám vařit, dokud zcela nezměkne. Pokud se bude rýže připalovat, doliju ještě mlékem a neustále promíchávám do úplného změknutí. Mezitím si v osolené vroucí vodě uvařím do měkka nakrájenou karotku, brambor, přidám pórek a nechám vařit také do měkka. Až se bude kaše dodělávat, přidám 2-3 lžíce cukru a promíchám, nechám pod pokličkou dojít. Uvařenou zeleninu najemno nakrájíme nebo kdo má, použije mixér a na hrubější kousky rozmixuje (ne úplně na kaši). Zeleninu smíchám s rýží a případně dochutím. Podáváme zatepla, vhodné i pro děti.
Přidat komentář