Autor: | neznámý |
Datum přidání | 16.12.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 8 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 3,48 g | 49,72 g | 8,48 g | 1 192,52 kJ (285 kcal) |
celkově | 34,77 g | 497,22 g | 84,83 g | 11 925,20 kJ (2848 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Ovesné vločky umixujeme téměř na hladkou mouku. Obě mouky smícháme v misce s třtinovým cukrem, dále nastrouháme máslo, přidáme olej a vodu. Všechny tyto suroviny zpracujeme v těsto, které necháme v ledničce asi hodinu odpočinout. Těsto vyválíme na placku a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 8 minut. Upečené cukroví ihned po vytažení z trouby přendáme na tác a necháme chladnout. Jednotlivé díly slepujeme marmeládou. Uvedené množství je na 3 1/2 plechu.
Cukroví můžeme pocukrovat například fruktózou a nebo, pokud nechceme už příliš sladit, můžeme jednotlivé kousky cukroví posypat sušeným ovesným mlékem.
Přidat komentář