Autor: | Nicky |
Datum přidání | 13.10.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 60 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Kukuřice Nowaco
Hluboce zmrazená kukuřice.
Concentrato di Pomodoro
Rajčatová pasta. Sterilováno
Rajčatový protlak albert Quality
Rajčatový protlak zahuštěný. Pasterováno. Na 100 g protlaku bylo…
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
Kuřecí prsa Toyal
Zapečená kuřecí prsa - plátky
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 27,57 g | 57,99 g | 3,75 g | 1 455,70 kJ (348 kcal) |
celkově | 110,27 g | 231,96 g | 15,00 g | 5 822,80 kJ (1391 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Tortilly připravíme z mouky, lžičky olivového oleje a horké vody. Vodu postupně přiléváme, dokud nám nevznikne těsto. Lepší je těsto spíš mazlavější, řidší, protože tortilly pak není potřeba napařit, aby se nelámaly. Tortilly pečeme na suché, hodně rozpálené pánvi cca 10 sekund z každé strany. Plníme směsí z kuřecího masa, které společně s cibulí rychle orestujeme, okořeníme a přidáme trošku protlaku. Pekingské zelí nakrájíme na nudličky, dáme na tortillu a na to pak masovou směs a ostatní zeleninu - červenou papriku a sterilovanou kukuřici.
Lze je zabalit do alobalu a vzít s sebou jako svačinu/oběd.
Přidat komentář