Autor: | neznámý |
Datum přidání | 20.04.2013 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 1 ks |
Přibližná cena: | 20 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Na 1 porci potřebujete:
Edelbitter 85%
BIO hořká čokoláda 85% kakaa.
Tesco Finest Ecuadorian 74% Dark Chocolate
Hořká čokoláda. Kakaová sušina nejméně 74%.
Olešnický tvaroh jemný
Olešnický tvaroh jemný. Sušina 23%, tuk 2%.
Když dezert připravuji jen pro sebe, vezmu si 1 banán, který rozmačkám do pohárku nebo misky a tvaroh ve vaničce a odeberu z něj polovinu, kterou přidám na rozmačkaný banán (můžete dělat jednotlivé vrstvy, pokud dezert připravujete pro návštěvu do průhledného pohárku). Tuhle polovinu tvarohu si ale můžete ještě v jiné misce (nebo přímo ve vaničce, pokud děláte dvě porce) smíchat podle chuti třeba se lžičkou třtinového cukru (lepší je ale med, protože nebude křoupat mezi zuby), medem, marmeládou nebo lžičkou Nutelly (nejméně zdravá surovina, ovšem já neodolám, když ji máme doma).A protože mě by to bylo pořád bylo málo, našlehala jsem na závěr mixérem smetanu a posypala ji strouhanou čokoládou. Výsledkem byl levný, zdravý domácí pohárek, lepší než v kdejaké restauraci:))
Co vám budu povídat - dezert jsem si začala pravidelně připravovat od jednoho osudného dne, kdy mě hrozně "honila mlsná", ale doma nebyly žádné sladkosti. Takže základ receptu tvoří vlastně "co dům dal" :)))
Samozřejmě jde připravovat na více způsobů:) ještě před přidáním šlehačky můžete přidat kousek zmrzlinového dortu nebo tvaroh smíchat s medem či jinou Vaší oblíbenou ingrediencí (domácí marmeláda, čerstvé maliny, jahody, broskve, rybíz nebo borůvky,..), fantazii se meze nekladou:)
To myslíte vážně? Odkdy mají být mezi zdravými recepty, suroviny typu Nutella a Granko a ještě ke všemu s kombinací tučný tvaroh a med. To si po tomto extrémním přínosu sacharidů, dejte alespoň 6 km běhu. Jo a taky nezapomeňtě, že do sebe narvete spoustu chemie(Nutella,Granko). Takže dobrou chuť!
Přidat komentář