Autor: | helinka79 |
Datum přidání | 10.08.2014 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 100 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 24,27 g | 17,11 g | 18,66 g | 1 396,71 kJ (334 kcal) |
celkově | 97,07 g | 68,44 g | 74,62 g | 5 586,83 kJ (1334 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nachystáme si zapékací mísu a na dno skládáme rovnoměrně oloupané brambory nakrájené na kolečka, které jsme předem vařili ve slupce. Posypeme natí z jarní cibulky a pórkem. Dále vrstvíme nadrobno nakrájeným salámem a rozdrolenou fetou. Poté vrstvíme cuketou, kterou jsme zbavili šlupky a nastrouhali na jemnějším struhadle. Postup opakujeme, dokud nemáme zaplněnou až po okraj zapékací mísu. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme rozšlehanými vejci. Dáme do trouby a pečeme na mírnějším stupni, dokud povrch není zbarven do zlatova.
Recept není náročný, je jemný, dobře stravitelný a je to opravdová lahůdka, alespoň nám všem doma chutnal. :-)
Přidat komentář