Autor: | pverus@ |
Datum přidání | 05.11.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 25 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | 100 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Lilek rozkrojíme, lžící vydlabeme dužinu a dáme stranou, necháme minimálně 10 minut vypotit. Poté lilek vytřeme ubrouskem. Na pánvi rozpálíme lžičku oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a kuřecí maso, orestujeme a dále přidáme pokrájenou dužinu z lilku, zakápneme sójovou omáčkou, podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme jak máme rádi, přidáme pokrájenou papriku , pokrájená rajčata, kečupu a pokrájený nebo rozmačkaný česnek. Když je všechna zelenina měkká a chutě se spojí, sundáme z ohně. Vydlabaný lilek naplníme směsí. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C 20min. Pak poklademe libovolným sýrem a ještě 5 minut zapékáme, aby se sýr roztekl. Podávám s kuskusem a špenátovým salátem.
Pokud máme směsi hodně, dáme jí i volně do pekáče, nebo já si s ní naplnila papriku, kterou budu mít k večeři se zeleninou :o)!
Bylo to výborné. Místo eidamu jsem použila parmazán a místo rajčete, jsem dala plechovku rajčat. Takže jsem kečup už nedávala. Kuskus jsem měla celozrnný a salát už jsem nedělala. A vše takto bylo výborné :-)
Přidat komentář