Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Moravská klobása

22 Čteme etikety za vás
Země výroby: Česká republika
Země původu: neuvedeno
Výrobce: Zeman maso-uzeniny, a.s.
Dodavatel: neuvedeno
EAN: 8592890000588, 8594015710549
Data ze dne: 2. 1. 2020



Popis

tepelně opracovaný masný výrobek

Složení

  • vepřové maso - 85%
  • hovězí maso - 9%
  • vepřové sádlo
  • pitná voda
  • vepřové střevo
  • dusitanová solící směs
  • - jedlá sůl
  • - jodičnan draselný
  • bramborový škrob
  • směs koření a extraktů koření
  • dextróza
  • česnek

Alergeny

nejsou uvedeny



Podrobné hodnocení

Kritérium Poznámka Body
Loga Vyrobeno podle české cechovní normy; Česká potravina 1
Konkrétní země původu/výrobce Česká Republika 6
Éčka aditiva se skóre 3, dusitany hodnoceny jinak -1
Konkrétní požadavky na složení 94% masa 15
Uvedeno zdravotní tvrzení - neuvedeno - 0
Uvedeno výživové tvrzení - neuvedeno - 0
Obsah přidaných dusitanů není znám jiný než zákonný limit 0
Obsahuje složku "extrakt z droždí" - neuvedeno - 0
Obsah blíže neurčeného aroma neobsahuje 3
Obsahuje palmový olej/tuk/palmojádrový tuk neobsahuje 0
Obsahuje (modifikovaný) škrob, želatinu obsahuje -2
  Celkem: 22

Jak hodnotíme? Podívejte se na náš systém hodnocení.


Nutriční hodnoty

100 g 1 porce
320 g
% DDD
Energie 245 kcal 783 kcal 12 %
1024 kJ 3276.8 kJ
Bílkoviny 16 g 51.2 g 25 %
Sacharidy 2.2 g 7.04 g 2 %
z toho cukry 0.3 g 0.96 g
Tuky 19 g 60.8 g 27 %
nasycené 7.2 g 23.04 g
nenasycené neuvedeno neuvedeno
Vláknina neuvedeno neuvedeno
Sůl 2.19 g 7.008 g

Navrhnout změnu

* Informace jsou převzaté z etikety daného výrobku

Nejnovější články

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Lyofilizované jahody

Rodiče, sportovce i zájemce o zdravý životní styl by mohl zaujmout test…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?